Mina böcker

Ljus och mörker

Visste du att man kan läsa träd?

Det kan man åtminstone i De två himlarnas land. Där vänder sig Ljusfolket till trädet Gnosis för att få svar på sina frågor. 

I den helt vanliga skogen bakom Alvins hus finns en ljussten. Med den kan Alvin förflytta sig till De två himlarnas land, ett land där ljus och mörker samsas om himlen. En dag känns ljuset inte som vanligt. Mörkret har kommit närmare och Alvins vän Vimsa verkar orolig. Balansen är rubbad. Ska Alvin och Vimsa kunna ta sig in i den mörka delen av landet för att nå Gnosis och få hjälp att hitta balansen?

Följ med till De två himlarnas land och låt dig förundras.

Boken kommer passa för ungefär 3-8 år.

Boken illustreras av Joen Söderholm. För att få ta del av fler av hans underbara bilder kan du följa honom på Instagram, @joensoderholm. Han har också en hemsida som heter joensoderholm.wordpress.com.


Boken har release den 13 maj 2024, men går redan nu att förbeställa för omgående leverans.Vadå, pengar?

Vad är egentligen pengar?

My och Ruben letar efter byggskatter i naturen när de hittar en reklamaffisch för en cirkus. Självklart vill de gå dit. Det är bara ett problem, det kostar pengar. Men vad är egentligen pengar och hur ska man få tag på dem? I boken får vi följa My och Rubens undersökande om pengar för att kunna köpa cirkusbiljetter.

Det här är en bok om hur barn kan tänka kring pengar, om att förstå värdet på dem och om hur vi alla behöver hjälpas åt för ekonomisk hållbarhet. Det här är en bok om hållbar utveckling.

I handeln kommer boken säljas i kategorin 3-6 år, men beroende på hur den läses kan den passa både yngre och äldre.

Boken illustreras av Anna-Paulina Räisänen, @anna.paulinas.art. Mer om henne och hennes fantastiska bilder kan du läsa på anna-paulinas-art.webnode.se.Bakom varje fönster

Vides lägenhet ligger i det stora huset med många fönster. Han har ett eget rum med leksaker, men de är tråkiga när man är ensam. Han tittar ut. Ingen människa syns till. Vide går ut. Kanske kan han hitta Miarika.

Efter vägen träffar Vide flera grannar, de som bor i eller runt det stora huset, men som inte har någonstans att vara. Kanske kan Vide och kompisen Miarika få dem att känna sig välkomna? Hur ska de få alla som bor bakom fönstren att komma ut?

Boken är vackert illustrerad av Sara Nilsson, @bildsara. Mer av Saras arbete kan du ta del av på hennes webbsida bildsara.se.


Mira och Herr G: Skjulet i skogen

Mira älskar djur, faktiskt alla! Hon gillar fåglar, spindlar, humlor och till och med fästingar. Men mest gillar hon sin hund, Herr G, som hon fick för några veckor sedan. Det är sensommar och Mira och Herr G leker i skogen. Men inte för nära skjulet. Där det piper och knackar som att det bor någon där. Ett spöke kanske? Eller en tjuv …


"Mycket bra!" Tycker BTJ.
" […] Ett genomgående tema är rädslor, och boken blir en fin utgångspunkt för samtal hemma, i förskolan eller skolan. […] Sara Nilssons många illustrationer, delvis i akvarellteknik, är vänliga, varierade och innehåller mycket att upptäcka. Människorna i bilderna bidrar till att boken känns inkluderande."

Lektör Mona Örjes, BTJ-häfte 14:2022.

Precis som den första boken om Mira och Herr G, så är den vackert illustrerad av Sara Nilsson, @bildsara. Mer av Saras arbete kan du ta del av på hennes webbsida bildsara.se.


Mira och Herr G

Mira önskar sig mest av allt en egen hund, en vän som alltid finns där. Mamma och pappa säger att hon måste vänta tills hon blir äldre. Medan hon väntar samlar Mira på gulliga hundbilder och fina hundnamn i sin skrivbok. Men ett av hundnamnen ställer till problem. Bokstaven G går inte att skriva. Det blir bara fult, tycker Mira. Kan man inte bara låta bli att använda G?

Hos Miras granne Rolf föds det valpar som sedan ska säljas. En dag är en av dem försvunnen. Kan Mira hjälpa till att rädda valpen?

"Det är en både spännande och tänkvärd berättelse av författaren Lina Jakobsson, fylld av glädje och sorg. Mira och Herr G är en fin läsupplevelse för den som just börjat få ett flyt i sin läsning, men även en bok som lämpar sig för högläsning, vilket ger möjlighet till pauser då man kan diskutera handlingen."

"En fin läsupplevelse för alla djurvänner."

Lektör Agneta Warheim, BTJ-häftet 2021:12

Boken är vackert illustrerade av Sara Nilsson, @bildsara. Mer av Saras arbete kan du ta del av på hennes webbsida bildsara.se.

Den här boken har fått litteraturstöd från Kulturrådet