Mira och Herr G

Mira och Herr G

Den första boken om Mira och Herr G var min debutbok. Den kom ut i april 2021. Jag har alltid gillat att skriva och många berättelser har formats genom åren. När vi våren 2018 blev med hund, var det vår valp som inspirerade till denna historia. Även om mina barn var betydligt äldre än Mira så hade längtan efter en hund funnits även bland dem under uppväxten.

Böckerna är vackert illustrerade av Sara Nilsson, @bildsara. Mer av Saras arbete kan du ta del av på hennes webbsida bildsara.se.

Böckerna om Mira och Herr G vänder sig till barn som precis själva har börjat läsa men kan också användas som högläsningsbok, ca 5-9 år.

#miraochherrg

Mira och Herr G

Mira önskar sig mest av allt en egen hund, en vän som alltid finns där. Mamma och pappa säger att hon måste vänta tills hon blir äldre. Medan hon väntar samlar Mira på gulliga hundbilder och fina hundnamn i sin skrivbok. Men ett av hundnamnen ställer till problem. Bokstaven G går inte att skriva. Det blir bara fult, tycker Mira. Kan man inte bara låta bli att använda G?

Hos Miras granne Rolf föds det valpar som sedan ska säljas. En dag är en av dem försvunnen. Kan Mira hjälpa till att rädda valpen?

"Det är en både spännande och tänkvärd berättelse av författaren Lina Jakobsson, fylld av glädje och sorg. Mira och Herr G är en fin läsupplevelse för den som just börjat få ett flyt i sin läsning, men även en bok som lämpar sig för högläsning, vilket ger möjlighet till pauser då man kan diskutera handlingen."

"En fin läsupplevelse för alla djurvänner."

Lektör Agneta Warheim, BTJ-häftet 2021:12

Den här boken har fått litteraturstöd från Kulturrådet

Mira och Herr G: Skjulet i skogen

Mira älskar djur, faktiskt alla! Hon gillar fåglar, spindlar, humlor och till och med fästingar. Men mest gillar hon sin hund, Herr G, som hon fick för några veckor sedan. Det är sensommar och Mira och Herr G leker i skogen. Men inte för nära skjulet. Där det piper och knackar som att det bor någon där. Ett spöke kanske? Eller en tjuv …


"Mycket bra!" Tycker BTJ.
" […] Ett genomgående tema är rädslor, och boken blir en fin utgångspunkt för samtal hemma, i förskolan eller skolan. […] Sara Nilssons många illustrationer, delvis i akvarellteknik, är vänliga, varierade och innehåller mycket att upptäcka. Människorna i bilderna bidrar till att boken känns inkluderande."

Lektör Mona Örjes, BTJ-häfte 14:2022.